Συναυλία οικονομικής ενίσχυσης των χαλυβουργών

 

 

Για περίπου 100 ημέρες οι εργαζόμενοι στην ‘Ελληνική Χαλυβουργία’ (Εργοστάσιο Ασπρόπυργου, Αττικής),βρίσκονται σε απεργία διαρκείας έχοντας αποκλείσει την είσοδο του εργοστασίου, διεκδικώντας την άμεση επαναπρόσληψη των 34 συναδέλφων τους οι οποίοι απολύθηκαν στις 31 Οκτώβρη ,αλλα επίσης αντιδρώντας στις προθέσεις της εργοδοσίας για να επιβάλει την εκ περιτροπής εργασία (μείωση του 8ώρου σε 5ώρο ) με παράλληλη μείωση των αποδοχών τους κατά 40%. Με τις ίδιες απειλές ο εργοδότης πέρασε τα μέτρα αυτά στο εργοστάσιο του ιδίου στη Μαγνησία ,όπου οι εργαζόμενοι δέχτηκαν τις νέες συνθήκες εργασίας υπό την πίεση του σωματείου τους .

Η επίθεση του κράτους και των αφεντικών, στην εποχή που διανύουμε, όχι μόνο εναντίον των εργαζομένων, αλλά εναντίον της κοινωνίας γενικότερα, κάνει ακόμα πιο επιτακτική τη συμπαράσταση και την έμπρακτη αλληλεγγύη μας στους απεργούς της Χαλυβουργίας. Στα πλαίσια της υποστήριξης διοργανώνουμε και την Συναυλία οικονομικής ενίσχυσης, στην οποία είμαστε όλοι ευπρόσδεκτοι να συνεισφέρουμε στο οικονομικό μέγεθος που μπορεί ο καθένας ,επειδή όσο περνάνε οι μέρες, οι ανάγκες των απεργών γίνονται μεγαλύτερες, έχοντας υπόψη ότι πίσω τους βρίσκονται πάνω από 400 οικογένειες, οι οποίες για περίπου τρεις μήνες τώρα δεν έχουν κανένα εισόδημα.

Είναι σημαντικός ο αγώνας τους τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, όχι μόνο για τους ίδιους τους απεργούς και όλους τους εργαζόμενους της ‘Ελληνικής χαλυβουργίας’, αλλά για όλα τα κομμάτια της κοινωνίας τα οποία αντιστέκονται, (εργαζόμενοι στα Μ.Μ.Ε. κ.α.) δίνοντας το παράδειγμα της μη υπακοής στις απειλές και τα νέα μετρά που μας θέλουν δούλους για ακόμη μια φορά. Δεκάδες σωματεία, φορείς γειτονιών , φοιτητές, μαθητές κ.α. υποστηρίζουν των αγώνα των χαλυβουργών, μαζεύοντας τρόφιμα, χρήματα αλλά και με τη φυσική τους παρουσία σε καθημερινή βάση στη πύλη του εργοστασίου .Η απήχηση του αγώνα τους έχει περάσει πλέον και τα σύνορα της χώρας μας σε άλλες χώρες της ευρώπης, απ όπου έρχονται μηνύματα συμπαράστασης, με εκδηλώσεις ενημέρωσης και αλληλεγγύης.

Συνάδελφοι εργάτες : – O αγώνας μας είναι και δικός σας- με αυτά τα λόγια ξεκίνησε την ομιλία του ένας από τους εκατοντάδες απεργούς… και έκλεισε με το ελπιδοφόρο σύνθημα- Η νίκη θα είναι δύσκολη μα θα είναι δική μας!’

 

 

Νίκη στον αγώνα των απεργών εργατών !

Η αλληλεγγύη το όπλο μας!

 

Περισσότερες πληροφορίες εδώ :

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

css.php