One thought on “D.I.Y. μουσικό αφιέρωμα το Σάββατο στο ΧΩΡΟ”

  1. D.I.Y. σημαίνει “Do It Yourself” και είναι όρος που χρησιμοποιείται για αυτοοργανωμένη μουσική. Μουσική μακριά από δισκογραφικές εταιρίες, πνευματική ιδιοκτησία (copyright – ©), είδωλα – σταρ, image, lifestyle, μαγαζιά – κλαμπ, Μ.Μ.Ε. και λογοκρισία. Που δεν έχει ως σκοπό χρηματικό όφελος ή την ανάδειξη ατόμων – καλλιτεχνών. Με αντίτυπα τα οποία μοιράζονται είτε χωρίς αντίτιμο, είτε με ελεύθερη συνεισφορά (για ενίσχυση αυτοοργανωμένων χώρων – εγχειρημάτων, πολιτικών κρατουμένων κ.λπ.), είτε με ελεύθερη διακίνηση μέσω του διαδικτύου. Μουσική που είναι αποτέλεσμα συλλογικής εργασίας και ανάγκης για έκφραση. Με ανησυχία για αυτά που βιώνουμε, κοινωνικές παρεμβάσεις, συναυλίες αλληλεγγύης και γενικά με άγριες διαθέσεις προς την καταπίεση αυτού του κόσμου. Συνήθως με πολιτικοποιημένο – κοινωνικό στίχο, ενάντια στην επανάπαυση, η οποία βολεύει τους «από πάνω» και τη διαιώνιση των εξουσιαστικών θεσμών, που τόσο καλά δουλεύουν γι’ αυτούς.
    Τα αποτελέσματα της εγκεφαλικής και σωματικής ενασχόλησης του ανθρώπου, τα οποία δημιουργούν μουσική ή οποιαδήποτε άλλη μορφή έκφρασης, δεν είναι για να τιμολογούνται και να πουλιώνται.
    Η αυτοοργάνωση και η αντιεμπορευματική κουλτούρα στη μουσική είναι κομμάτι του αγώνα του ανθρώπου, ενάντια σε κάθε μορφής καταπίεση, για την κοινωνική απελευθέρωση.

    …γιατί δε γίνονται όλα μόνο όπως μας έμαθαν…

    ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΣΗ ΤΗΣ «ΟΥΤΟΠΙΑΣ»

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *